نگارش پروپوزال و قواعد

قواعد نگارش پروپوزال
نگارش پروپوزال

آنچه در این صفحه می خوانید (همه سوالات و نیازهای شما را پاسخ داده ایم) :

 

قواعد نگارش پروپوزال: پروپوزال اولین و مهم ترین بخش یک پایان نامه می باشد که دارای قواعد و ساختار خاص خود می باشد. در این بخش به بیان قواعد پروپوزال نویسی می پردازیم:

قواعد پروپوزال نویسی

یکی از مهمترین قسمت های پروپوزال نویسی انتخاب عنوان است.

عنوان پروپوزال شما همان عنوان پایان نامه شما خواهد بود ودر صورت مورد تایید قرار گرفتن توسط دانشگاه تغییر و اصلاح آن به سختی و طی مراحل پیچیده ای انجام می گیرد.

به این دلیل باید در انتخاب عنوان دقت و وقت کافی صرف کرد. اولین گام شما بعد از انتخاب نوع تحقیق باید انتخاب عنوان آن باشد. عنوان انتخابی باید حاوی اطلاعات کاملی از تحقیق مورد نظر باشد، در عین حال باید کوتاه بوده و از کمترین کلمات ممکن در آن استفاده شود.

به هیچ وجه نباید از عبارات گنگ و یا خلاصه در عنوان پروپوزال استفاده کرد.

بعد از نوشتن عنوان نوبت به شرح و بیان مسئله تحقیق مورد نظر در پروپوزال می گردد.

هر تحقیق و پژوهشی با طرح سوالی شکل می گیرد که در این قسمت باید این سوال عنوان شده و هدف محقق برای پاسخ به آن مشخص شود.

در این قسمت پژوهشگر بعد از بیان سوال باید انگیزه خود را برای تحقیق بیان کرده و راهکارهای خود را برای به دست آوردن پاسخ ها و نتایج علمی برای این مسئله را عنوان کند و محدوده زمانی و مکانی و شیوه انجام تحقیق را مشخص کند.

بعد از مشخص شدن موارد فوق باید در مورد اهمیت و ضوروت موضوع انتخاب شده صحبت کند.

باید به گونه ای شفاف و رسا در مورد اینکه چرا در کل این موضوع باید تحقیق شود و نتایجی که از آن حاصل می شود به چه میزان برای جامعه علمی اهمیت دارد صحبت کند. در این قسمت تحقیقات گذشته انجام گرفته در رابطه با موضوع تحقیق را نام برده تا علاوه بر نشان دادن تازه بودن تحقیق، این موضوع را روشن کند که موضوع انتخاب شده در روند تحقیقات گذشته بوده و کامل کننده آن ها می باشد.

بیان اهداف و فرضیه های پژوهش مورد نظر، بخش دیگری است که پس تکمیل بخش های قبلی باید آورده شود.

شما باید اهدافی را که از پژوهش انجام گرفته به دنبال آن ها هستید را بیان کنید. این اهداف شامل اهداف کلی و اهداف جزئی هستند که باید به صورت کامل تشریح شوند.

در انتها در مورد روش تحقیق که می خواهید انجام دهید صحبت کرده و کلیه شیوه های تحقیق از جمله شیوه های جمع آوری داده، شیوه های نمونه برداری، شیوه های آماری و روش های آزمایشگاهی و همچنین شیوه هایی که برای تجزیه و تحلیل داده می خواهید از ان ها استفاده کنید را در ان شرح دهید.  در متن نیز اگر به تحقیقات گذشته استناد کرده اید در بخشی مجزا به عنوان منابع باید رفرنس های به کار رفته را معرفی نمایید.

منبع مقاله:
https://papergold.ir/fa/post/prpozal-nevisi

تماس با ما:
دانشجویان محترم به منظور مشاوره و انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری خود با ما در تماس باشید. مشاوره اولیه کاملا رایگان می باشد:

تماس با ما
شماره تماس: 02188252497

دیدگاهتان را بنویسید